Recomandare Online

Reteta zilei – Marinata de peste

Ingrediente necesare:

  • 1,250 kg – crap (sau alta specie de peste);
  • 200 mililitri – ulei;
  • 2 linguri – faina;
  • 250 mililitri – suc de rosii;
  • 1/2 foaie de dafin;
  • 100 mililitri – zeama de lamaie;
  • 100 grame – ceapa;
  • 200 grame zarzavat – telina, morcov, albitura;
  • otet de vin – dupa gust;
  • piper – dupa gust;
  • sare – dupa gust.

Mod de preparare – Marinata de peste

Se curata de solzi cantitatea de 1,250 kg de peste (ideal crap, dar puteti prepara si din alt peste) si se spinteca pe burta sau pe spate. Se spala bine cu apa rece si apoi se imparte in portii.  Se presara cu sare si se lasa intr-un vas 10-15 minute. Dupa ce s-au zvantat, bucatile de peste se trec prin putina faina. Astfel pregatite se pun la prajit in ulei incins.  Dupa ce s-au prajit, se aseaza pe un platou.

In uleiul in care s-a prajit pestele se pun zarzavatul (telina morcov, albitura) si ceapa taiate in felii. Se prajesc si se sting, ulterior, cu cei 250 ml de suc de rosii si cu otet de vin dupa gust. Se adauga foaia de dafin si boabele de piper si se lasa sa fiarba bine. Sosul obtinut se strecoara printr-o sita intr-o cratita unde adaugam si bucatile de peste. Cratita se introduce la cuptor, unde se lasa aproximativ  20 de minute. Apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Bucatile de peste se aseaza pe un platou, se orneaza cu felii de lamaie si se servesc reci.

Complexitatea prepararii marinatei de peste este medie.

Marinata de peste astfel preparata, poate reprezenta un pranz delicios de care se va bucura intreaga familie sau musafirii dumneavoastra. Ideal de servit alaturi de marinata de peste, sunt vinurile albe seci, gen Feteasca Alba si Riesling Italian.

Pofta buna!

Leave a Reply