Recomandare Online

Tratarea bolii parodontale! Ce recomanda specialistii de la Plaza Dent?

Boala parodontala este una din cele mai “tacute” si mai periculoase afectiuni care poate duce chiar la pierderea dintilor, asa cum sustin medicii specialisti din clinica stomatologica in sector 6, Plazadent.ro. Boala parodontala este cunoscuta ca si parodontoza si este o afectiune inflamatorie a gingiilor si a tesuturilor ce sustin dintele pe arcada. Daca nu este tratata, parodontoza duce la pierderea dintilor. In medicina stomatologica moderna la momentul actual exista mai multe tratamente specifice pentru a trata parodontoza.

Tratarea parodontozei in clinica stomatologica din sector 6 – cea mai eficienta metoda de preintampinare a pierderii dintilor

Unul din cele mai des intalnite motive pentru care pacientii ajung la necesitatea unor extractii dentare este reprezentat de boala parodontala. Boala parodontala are mai multe cauze, de la igiena dentara necorespunzatoare, fumat, consum de bauturi acidulate, pana la amanarea vizitei la medicul specialist pentru detartraj si acumularea placii bacteriene.

O data ce pacientii sunt diagnosticati cu boala parodontala severa, efectele sunt dezastruoase. De la dureri puternice de dinti si pana la pierderea acestora nu este decat un pas, iar aspectul lor este cat se poate de inestetic. Pe masura ce boala parodontala evolueaza, gingia din jurul dintilor se retrage si se expune radacina dintelui. Atunci apare durerea, dar si aspectul neplacut al dintilor.

In functie de gravitatea bolii parodontale, medicul specialist poate decide sa indeparteze placa bacteriana, sa aplice substante antimicrobiene sau antiinflamatoare, sa prescrie antibiotice pe cale orala sau sa recomande aditia de os. In unele cazuri pot fi necesare si tratamente protetice, analizele si echilibrarile ocluzale.

Extractii dentare | clinica stomatologica in sector 6 | Plazadent.ro

extractii dentare

In stadiile mai avansate ale parodontozei se recurge si la gingivectomii, la chiuretaj subgingival, la aditii osoase sau de aplicarea unor substante regeneratoare a tesutului de sustinere a dintelui. Boala parodontala, din pacate, este din ce in ce mai des asociata in ultimul timp bolilor cronice. Boala parodontala este asociata asadar bolilor cardiovasculare, hipertensiunii arteriale, infarctului si atacului cerebral.

Fara doar si poate, pacientii trebuie sa se prezinte de urgenta la medic pentru a trata si pentru a preveni aparitia bolii parodontale. Aceasta este asociata unor afectuni cronice si nimeni nu doreste sa isi puna sanatatea in pericol. Detartrajul si igiena orala corespunzatoare sunt cele mai importante lucruri pe care le pot face pacientii pentru a preintampina aparitia bolii.

Leave a Reply