Recomandare Online

Sfaturi pentru intretinerea plantelor interioare

Exista multi pasi necesari pentru intretinerea plantelor interioare. Uneori aceste plante incep sa-si piarda culoarea si vigoarea, iar in consecinta se pot usca. Ce pot face oamenii pentru a evita acest lucru?

Ingrijirea plantelor interioare necesita o atentie speciala. Tipul de planta, lumina, udarea, temperatura sunt toti factorii de luat in considerare. Daca aceste conditii nu sunt optime, plantele de interior se usuca si mor. In multe cazuri, acestea ajung sa moara, deoarece nu sunt ingrijite corespunzator, conform nevoilor specifice.

  • Sfaturi de baza pentru intretinerea plantelor de interior

Alegerea plantei este fundamentala. Exista specii de plante interioare care necesita medii si ingrijiri specifice, in timp ce altele supravietuiesc cu o atentie minima.

Cand se cumpara plante, este important sa se cunoasca conditiile de care acestea au nevoie. Acest lucru va permite celor interesati sa evalueze daca mediul in care urmeaza sa fie instalate este adecvat.

Toate plantele au nevoie de lumina. Daca nu au suficienta lumina, ele se manifesta imediat prin ingalbenirea frunzelor si tulpinile devin anormal de lungi. Planta devine stresata si isi pierde vitalitatea.

Din aceste motive, este necesar sa se observe cum reactioneaza planta in spatiul in care se afla. Daca nu primeste suficienta lumina, va trebui mutata.

Temperatura potrivita este o conditie importanta pentru plantele de interior. Schimbarile bruste la care sunt supuse, uneori aerul conditionat sau incalzirea le sunt daunatoare.

De asemenea, nu rezista in apropierea surselor de caldura.

Udarea este, de asemenea, o problema importanta. Unul dintre cele mai comune motive pentru care se ofilesc plantele de interior este excesul de apa. Pamantul ar trebui sa fie umed, dar nu imbibat sau noroios.

Conditiile termice ale mediului au un impact asupra necesitatilor de apa ale plantelor. Aerul din casa este mai uscat decat de obicei. Prin urmare, planta va avea nevoie de mai multa umiditate. In aceste cazuri, este indicat sa se stropeasca periodic cu apa frunzele, cu un pulverizator foarte fin.

Leave a Reply