Recomandare Online

Sfaturi pentru hranirea papagalului Corella

Hrana pentru papagali disponibila in comert satisface in general nevoile nutritionale naturale ale papagalilor Corella. Cu toate acestea, este necesar sa se diversifice dieta cat mai mult posibil, cat mai aproape de natural, pentru a include prezenta in dieta a cantitatii necesare de proteine, minerale si vitamine.

Suplimentele pentru dieta unui papagal Corella sunt cicoarea, frunzele de papadie, semintele de buruieni si semintele culturilor, morcovii, telina. Pasarea se va bucura intotdeauna sa manance fructe: mere, portocale, banane si alte fructe „exotice”. Ramurile si mugurii copacilor pot fi un plus, dar mai intai trebuie aflat daca au fost pulverizati cu substante chimice.

Fiecare produs nou trebuie lasat un timp in cusca, astfel incat pasarea sa poata cunoaste si gusta noul aliment. I se va lasa intotdeauna dreptul de a alege hrana si nu i se vor oferi resturi de pe masa, ceea ce poate duce la tulburari gastrointestinale grave. De amintit ca exista alimente umane care sunt periculoase pentru papagali.

Un test bun pentru adecvarea boabelor si semintelor oferite pasarii este germinarea lor. Daca reusesc sa germineze, atunci acest aliment poate fi considerat sanatos pentru stomacul pasarii. Hrana proasta poate duce la imbolnavirea rasei Corella.

Papagalii Corella nu sunt pretentiosi fata de alimente, dar dieta lor ar trebui sa fie variata: cereale (mei – 35 g, ovaz – 30 g, seminte de floarea soarelui – 10 g, canepa – 1 g, grau – 5 g, seminte de buruieni si ierburi – 3 zile, seminte de in – 1 g, porumb – 5 g), nuci zdrobite, ovaz si porumb inabusit, branza de vaci cu continut scazut de grasimi, morcovi rasi, oua de pui fierte si tocate, diverse cereale.

Corella adora sa manance boabe de grau si ovaz. Furajele verzi si suculente trebuie furnizate pe tot parcursul anului in cantitati nelimitate. In perioada de toamna-iarna, ramurile tinere de tei, mesteacan, cires si de 1 pana la 2 ori pe saptamana – ramuri de molid sau pin – trebuie plasate in cusca.

Leave a Reply