Sapte lucruri de vazut si de facut in nordul Etiopiei
De la traseul istoric si bisericile stancoase din Lalibela pana la peisajele extraordinare ale Depresiunii Danakil si Muntii Simien, Etiopia de Nord promite turistilor unele dintre cele mai incredibile atractii si experiente din Africa. Cultura bogata, gastronomia delicioasa, dar mai ales bijuteriile naturale, au transformat Africa in „leaganul omenirii”, oferind o multime de oportunitati de calatorie experimentale.
Care sunt insa cele mai bune zece experiente din regiune?
-
Bisericile din roca din Lalibela – cunoscut in special pentru complexul sau de biserici medievale din piatra, orasul Lalibela este unul dintre cele mai evidente repere ale circuitului istoric nordic al Etiopiei.
-
Arca lui Aksum – Acest oras fascinant a fost odata centrul puternicului Regat Aksumit (circa 100-940 dH), monoliturile monumentale sculptate de granit ale parcului sau Stellae fiind o amintire a gloriilor trecute.
-
Gloriosul Gondar – Incepand cu secolul al XVII-lea, imparatul Fasil si-a concentrat Imperiul pe Gondar, iar Fasil Ghebbi sau Royal Enclosure ramane una dintre atractiile cheie ale orasului (costul de intrare este de 200 de euro).
-
Muntii Simiens – Etiopia gazduieste aproximativ 70% din muntii din Africa, iar lantul muntos Simien este unul dintre cele mai spectaculoase. Acest platou inaltat de varfuri, chei adanci si vai marete ofera peisaje epice si excursii excelente, fie pe calatorii de mai multe zile cu o companie turistica, fie pe drumetii scurte.
-
Bisericile din Gheralta – Dintre cele 30 de biserici de pestera sculptate, printre secretele rosiatice si stancoase ale lui Gheralta, Abuna Yemata este de departe favorita turistilor care decid sa se aventureze in aceasta zona.
-
Poarta de acces la iad – Din orasul nordic Mek’ele, se organizeaza numeroase excursii spre Depresiunea Danakil, o bucata impresionant de infernala de zone insulare vulcanice motiv pentru care a dobandit denumirea de Gateway to hell. Cu peisajele sarate, lacurile sulfuroase si vulcanii, cum ar fi Erta Ale, al carui crater produce in mod constant lava, localnicii promit o experienta unica ce nu trebuie ratata.
-
Lacul Tana – Cel mai mare lac din Etiopia si sursa Nilului Albastru reprezinta o extensie relaxanta pentru turistii aflati in zona. Pescarii din ambarcatiunile traditionale de papirus patrund in apele lui Tana, in timp ce tururile cu barca iau la rand multe insule unde se afla manastirile ascunse, cunoscute pentru picturile lor elaborate. Ca si in alte parti ale tarii, multe manastiri nu vor admite vizitatori de sex feminin.