Patru simptome de sarcina frecvente la majoritatea femeilor insarcinate
Femeile insarcinate experimenteaza simptome firesti in toata perioada de sarcina.
Intre primele se numara si urmatoarele:
1. Modificari la nivelul sanilor
Sanii sunt de cele mai multe ori primii care anunta o sarcina daca incep sa se mareasca in volum si sa devina extrem de sensibili, chiar durerosi. De asemenea, sfarcurile se pot inchide la culoare si pot deveni proeminente si dureroase la atingere. Acest lucru se intampla din cauza modificarilor hormonale care apar deja in corpul dumneavoastra. Este posibil sa fie nevoie sa folositi un sutien mai larg pentru a va simti mai confortabil.
-
Oboseala
Aceasta este des intalnita la debutul unei sarcini, uneori persistand pana la trecerea in al doilea trimestru. Asadar, daca simtiti o nevoie nejustificata de somn,o stare inexplicabila de epuizare fizica, organismul dumneavoastra va poate transmite ca este deja solicitat pentru a sustine dezvoltarea embrionului, printre cele mai intalnite semne de sarcina fiind oboseala. Ar fi bine sa va ascultati corpul si sa va odihniti ori de cate ori aveti ocazia.
3. Crampele abdominale insotite de sangerare vaginala
Implantarea ovulului fecundat in peretele uterului este insotita adesea de crampe asemanatoare celor menstruale si de sangerari usoare, mai deschise la culoare decat cele mensturale. Totusi, acestea nu apar la toate femeile care raman insarcinate, asadar, chiar daca nu le veti experimenta nu trebuie sa eliminati posibilitatea unei sarcini. Aparitia scurgerilor dupa confirmarea sarcinii si depasirea momentului de implantare a embrionului in uter pot reprezenta un motiv de ingrijorare, insa in primele saptamani acestea sunt de cele mai multe ori normale.
4. Senzatia de greata
Faimoasele greturi matinale din sarcina pot aparea si ele destul de timpuriu, si contrar denumirii de ”matinale”, pot aparea oricand pe parcursul zilei si pot fi sau nu insotite de varsaturi. Greturile pot incepe inca din saptamana a doua de conceptie si, de cele mai multe ori, se manifesta pe toata perioada primului trimestru de sarcina. Atentie insa, nici aici nu este o regula. Exista femei care resimt senzatia de greata pe toata perioada sarcinii, chiar si dupa trecerea primului trimestru, dar exista si cazuri fericite in care greturile nu isi fac deloc simtita prezenta.