Recomandare Online

Metode cu ajutorul carora va puteti motiva

Auto-motivatia apare atunci cand o persoana are dorinta de a face ceva si este motivata intern sa o faca. Din pacate, uneori este foarte dificil sa ne miscam si sa realizam ceea ce dorim sa obtinem. Inclinatia naturala este sa amanam. Cred ca suntem destul de buni la gasirea scuzelor pentru ca nu am inceput sa facem efort fizic, nu am citit acea carte noua sau nu am curatat dulapul. Adevarul este ca suntem creaturi dependente de rutina si obisnuinta.

Deci, ce putem face pentru a ne motiva sa realizam sau chiar sa incepem sa lucram la obiectivele noastre?

Pentru inceput, am putea sa gandim critic si ne intrebam ce se va intampla daca nu ne dezvoltam un obicei sau o rutina particulara. Care ar fi consecintele neglijarii? In mod tipic, multi dintre noi nu ne gandim suficient de mult atunci cand avem nevoie sa ne grabim si sa ne miscam. Iata cateva sfaturi:

1. Decideti ce doriti. Este greu sa te motivezi cand nu ai un scop sau un obiectiv. Stabiliti un obiectiv si decideti cum veti proceda. Vreti sa conduceti un maraton, sa dati jos 10 de kilograme sau sa castigati destui bani pentru vacanta? Stiind ce vreti sa faceti este primul pas in a va motiva sa incepeti.

2. Impartiti-va obiectivul in sectiuni mai mici si / sau pasi mai usor de gestionat. Daca nu aveti obiceiul de a stabili obiective sau de a evalua dorintele, actul de trecel un obiectiv poate parea descurajator si coplesitor la inceput. Prin ruperea obiectivului in sectiuni mai mici si/ sau pasi mai usor de gestionat puteti diminua impactul. Nu trebuie sa va panicati si sa renuntati inainte de a va da o sansa!

3. Amintiti-va de ce doriti acest lucru si concentrati-va asupra rezultatului final. Daca va reamintiti ca doriti sa fiti mai sanatosi, veti restabili ceea ce faceti si de ce. Nu este neobisnuit sa apara o criza. Uneori uitam ce ne-am propus sa facem si un mic memento este tot ce ne trebuie pentru a ne revitaliza. Vizualizati rezultatul final si veti simti cat de multumiti si triumfatori veti fi cand ati implinit obiectivul.

4. Urmariti progresul. Pastrati un jurnal in care va inregistrati progresul. Gandindu-va cat de departe ati ajuns si cat de multe ati realizat, va puteti reinnoi cu usurinta motivatia. Revizuirea progresului in sine va poate inspira sa continuati sa mergeti inainte, fara a va mai aminti actiunile pe care trebuie sa le intreprindeti pentru a ajunge acolo. Examinati, amintiti-va si reinnoiti-va!

Leave a Reply