Recomandare Online

Elementele unui design de gradina reusit

Liniile sunt cele mai importante atunci cand vine vorba despre orice element de design. Totul in designul unei gradini implica linii. Fie ca este vorba despre trunchiul unui copac, linia orizontului, linia creata atunci cand se termina o parcela si pomul adiacent incepe. O alee din pavele sau un gard sunt cele mai evidente linii intr-un peisaj. Daca planifici design-ul gradinii intotdeauna tine seama de liniile ce vor fi create de orice ai adauga in gradina ta.

 

Daca aveti in gand crearea unei gradini, Dale Pietra ofera amenajari gradina , diverse, precum dale si pavele de piatra, borduri pentru piscina, garduri din piatra naturala si multe altele, pentru o gradina amenajata dupa dorintele si visele fiecaruia.

 

Ce poate fi mai dragut decat o dimineata sau o seara petrecuta in gradina, cand plantele practic infloresc de la lumina si caldura razelor? Poate cineva nega ca lumina ofera viata plantelor? Lumina si umbrele schimba felul in care arata culorile si cum dau impreuna. Cu toate ca nu putem controla lumina naturala, ne putem juca cu efectele pe care le creaza. Lumina stralucitoare are acelasi impact ca si lumina calda, avantajeaza din punct de vedere vizual, facand un obiect sau o zona sa para mai aproape decat este.

 

Lumina gradinii poate fi deopotriva naturala sau artificiala, fiind usor sa adaugi o sursa de lumina in gradina ta pentru a extinde placerea sederii afara, in gradina atunci cand soarele apune dar totusi iti doresti sa te mai bucuri cateva minute de frumusetea si linistea ei. Luminarea unei gradini doar dintr-o parte poate produce efecte dramatice si este folosita cel mai adesea pentru luminarea unei alei sau carari.

Leave a Reply