Recomandare Online

Dieta Kousmine – ce inseamna si cat de eficienta este?

Dieta Kousmine isi trage numele de la Catherine Kousmine, un faimos medic nascut in Rusia care a devenit interesata de impactul alimentelor sanatoase asupra dezvoltarii cancerului. Dr. Kousmine este de parere ca o dietă rafinata si procesata contribuie la boli cronice, in vreme ce, o dieta sanatoasa poate reface capacitatea de vindecare a organismului. Cu toate acestea, dieta trebuie asociata cu o serie de mijloace auxiliare: suplimentarea nutrientilor, mentinerea echilibrului acido-bazic al organismului, imunomodulare.

Cat de eficienta este de fapt dieta Kousmine?

Metoda holistica se adreseaza intregului corp, oricare ar fi patologia si simptomele sale, bazandu-se pe cei cinci piloni:

  • Alimentatie sanatoasa – acesta este primul, dar si cel mai important fundament care isi propune sa ofere in cantitate suficienta toate substantele necesare organismului si astfel sa asigure cresterea, reinnoirea celulelor si eliminarea adecvata a deseurilor.

  • Igiena intestinala – o persoana sanatoasa ar trebui sa produca scaune bine formate de doua ori pe zi, cu diametrul de aproximativ 4 cm si lungimea de 15 cm pana la 20 cm. Pot fi necesare anumite modificari dietetice pentru a ajunge acolo, precum si clisme intestinale, daca este necesar.

  • Consumul suplimentelelor alimentare: vitamine, oligoelemente, acizi grasi esentiali etc.

  • Echilibrul acido-bazic – dieta ar trebui sa fie de preferinta bogata in alimente alcaline si saraca in acid. In abordarea Kousmine, mentinerea unui echilibru acid-baza bun in organism este foarte importanta. Echilibrul acido-bazic se masoara in urina folosind o hartie de testare. PH-ul sau potentialul hidrogenului, cu scala de la 0 la 14, indica gradul de aciditate sau alcalinitate a organismului. PH-ul ideal in urina trebuie sa fie cuprins intre 7 si 7,5.

  • Imunomodulare si rolul vaccinului – Aceste tehnici de desensibilizare la alergeni au fost efectuate pentru prima data folosind tulpini microbiene din diverse preparate farmaceutice. Scopul acestei tehnici este nu numai de a gasi un agent specific al patologiei, ci si de a obtine un amestec de alergeni suficient de activi pentru ca, pe de o parte, sa induca in timpul curei, o desensibilizare imuna a agentului cauzal, iar pe de alta parte sa reinvie pe cat posibil o aparare normala a subiectului.

Leave a Reply