Recomandare Online

Cinci reguli ale modei care se aplica si in design-ul interior

Piese clasice

Importanta accesoriilor

Orice proiect care presupune conformarea sau alegerea unor obiecte estetice inseamna un anumit simt al masurii, bun gust, reguli de compozitie si controlul proportiilor. Aceste caracteristici sunt valabile in moda, de la design pana la compunerea unor tinute, dar chiar si in ceea ce priveste amenajarile interioare. Pentru ca cele doua sunt de fapt forme artistice diferite, multe dintre reguli sunt valabile in ambele situatii. Iata ce trebuie sa ai in vedere daca pornesti in minunata aventura a unei amenajari interioare:

Alegerea pieselor clasice

Daca vrei sa te asiguri de succesul unui proiect, cea mai sigura cale de a face asta este sa te indrepti catre piese clasice, care sa reziste in timp tendintelor modei. Astfel, cum in moda ne intoarcem adesea la rochia simpla neagra sau la costumul negru, in ceea ce priveste design-ul interior peretii albi si mobilierul clasic din lemn, cu linii drepte si simple inseamna o varianta sigura.

In ambele situatii este bine sa evitam excesivul si ultramodernul, pentru ca orice piesa extravaganta ramane in voga o foarte scurta perioada de timp, iar dupa aceea ea va deveni scoasa din context si va trebui inlocuita.

Culori neutre cu accente mici

In general, alegerea culorilor neutre este asociata cu eleganta si cu rafinamentul. Totusi, orice tinuta sau amenajare trebuie agrementata cu o pata de culoare. Daca alegem o paleta cromatica exclusiv monocroma, riscam sa cream o imagine monotona, in care nu regasim niciun punct de interes asupra caruia sa ne fixam privirea. Oamenii au nevoie de culoare pentru a isi putea fixa repere si a se putea orienta. De aceea, un covor contrastant, un perete sau un sal aruncat pe un fotoliu se poate transforma intr-un accent cromatic reusit.

Importanta accesoriilor si a detaliilor

Asa cum nicio tinuta nu este completa fara adaugarea unor bijuterii, a gentii sau a pantofilor, asa nicio amenajare nu pare terminata fara amplasarea accesoriilor. Acestea sunt cele care vor schimba complet atmosfera si infatisarea unei camere. Un decor minimalist poate capata caldura prin amplasarea unui lampadar, a unui covor persan sau unui fotoliu primitor. De asemenea, peretii nu trebuie sa ramana complet goi, un tapet atragator sau mai multe imagini inedite cu membri ai familiei, ori cateva tablouri de calitate vor ajuta la agrementarea unui spatiu interior. Alege decoratiuni care te inspira si iti reprezinta personalitatea, astfel incat sa imprimi o trasatura personala spatiului in care locuiesti.

Materialul

Materialul este esential in orice realizam. Acesta este primul factor care confera calitate oricarui produs. Asa cum in vestimentatie cele mai bune materiale sunt cele naturale, si in ceea ce priveste finisajele in decoratiunile interioare si piesele de mobilier, cel mai bine este sa ne indreptam catre materiale de calitate. Putem folosi lemnul, piatra sau ceramica pentru amenajari cu un caracter estetic ridicat si rezistente in timp.

Versatilitatea

Este bine ca orice piesa pe care o alegem sa poata fi adaptata unor situatii diferite. Astfel, asa cum o rochie simpla poate fi purtata ziua in anumite combinatii, iar apoi accesorizata diferit se poate transforma intr-o rochie de seara, acest lucru ar trebui sa fie valabil si pentru obiectele din casa. Avem nevoie de obiecte practice, care sa se incadreze in diferite contexte si care sa raspunda cerintelor noastre in continua schimbare.

Leave a Reply