Recomandare Online

Cele mai apreciate carti, destinate domeniului culinar

Cartile de bucate sunt ghiduri de bucatarie care ii ajuta pe cititori sa navigheze povestea fiecarei retete, de la acelea ale mancarurilor de baza, pana la festinurile cele mai elaborate. Unele servesc drept ghid de referinta pentru bucatari noi si experimentati, in timp ce altele ofera retete unice si inventive pe care sa le poate incerca orice beginner.

Iata cateva dintre cele mai bune carti, destinate domeniului culinar:

  • „Joy of Cooking”, de Irma S. Rombauer

Cu peste 20 de milioane de exemplare tiparite si aproape 200.000 de evaluari pe Goodreads, „Joy of Cooking” este cea mai populara carte de bucate printre membrii Goodreads. Publicata in 1931, acest clasic este plin de favorite incercate si adevarate, iar de atunci a fost actualizat de stranepotul autorului cu noi tehnici de gatit, mancaruri suplimentare si un capitol nou despre gatitul rationalizat.

  • „Salt, Fat, Acid, Heat: Mastering the Elements of Good Cooking”, de Samin Nosrat

Samin Nosrat este un bucatar, scriitor si instructor culinar care ii invata pe elevii de toate varstele si nivelurile de calificare ca stapanirea celor patru elemente ale gatitului – sare, grasime, acid si caldura – sunt esentiale in formarea unui bucatar excelent. Aceasta carte de bucate urmareste calatoria lui Samin cu mancarea, alaturi de 100 de retete pentru a-i ajuta pe cititori sa exerseze elementele culinare si sa devina maestri in propriile bucatarii.

  • „Mastering the Art of French Cooking”, de Julia Child

Cartea de bucate clasica a Juliei Child din 1961 este o resursa definitiva pentru bucatarii americani care invata elementele de baza si complexitatea bucatariei franceze. Facuta si mai faimoasa de emisiunea culinara a Juliei Child „The French Chef” si de filmul modern „Julie & Julia”, care spune povestea vietii ei, aceasta carte de bucate pretioasa este o necesitate atat pentru bucatarii casnici, cat si pentru cei profesionisti.

Alte mentiuni onorabile: „How to Cook Everything: Simple Recipes for Great Food”, de Mark Bittman, „The Smitten Kitchen Cookbook”, de Deb Perelman, „Jerusalem: A Cookbook”, de Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi, „Plenty”, de Yotam Ottolenghi si „The Moosewood Cookbook: Recipes from Moosewood Restaurant, Ithaca, New York”, de Mollie Katzen.

Leave a Reply