Ce reprezinta obezitatea?
Obezitatea este o afectiune provocata de o tulburare complexa, care implica o cantitate excesiva de grasime corporala. Obezitatea nu afecteaza doar aspectul fizic, ci intregul organism si sanatatea acestuia, deoarece va solicita la maximul si are efecte negative asupra tuturor organelor. Este o boala care mareste riscul altor afectiuni si al problemelor de sanatate, cum ar fi bolile de inima ,diabetul si hipertensiunea arteriala. Cantarind un numar foarte mare de kilograme cu siguranta o sa aveti si probleme de sanatate din senin. O veste buna este aceea ca eliminarea incet, incet, a kilogramelor in plus, poate imbunatati sau preveni problemele de sanatate asociate cu obezitatea. Schimbarile dietetice, activitatile fizice zilnice si anumite modificari in ceea ce priveste stilul de viata, va pot ajuta sa pierdeti in greutate.
Pentru a scapa de obezitate poti consulta un medic specialist pentru a-ti recomanda un tratament adecvat sau poti apela la un medic chirurg.
Simptome: Obezitatea este diagnosticata atunci cand indicele de masa corporala (IMC) este de 30 sau mai mare. Daca observati cresteri bruste in greutate si mai ales, daca sunteti preocupat de problemele de sanatate legate de kilograme, consultati medicul sau furnizorul de servicii medicale. Impreuna cu furnizorul de servicii medicale puteti evalua riscurile de sanatate ajungand la o metoda cat mai convenabila pentru a slabi sau a preveni ingrasarea. Desi exista si influente genetice, ale stilului de viata si hormonale asupra greutatii corporale, obezitatea apare atunci cand asimilati mai multe calorii decat ardeti prin activitatile de zi cu zi sau exercitiile fizice.
Obezitatea poate conduce la afectiuni medicale grave, precum sindromul Prader-Willi, sindromul Cushing si alte boli. Cu toate acestea, tulburarile de acest gen sunt rare, iar in general principalele cauze ale obezitatii sunt: sedentarismul- daca nu sunteti foarte activ nu ardeti multe calorii. Cu un stil de viata sedentar organismul asimileaza cu usurinta un numar mare de calorii in fiecare zi, decat daca ati efectua exercitii fizice si activitati zilnice normale. Dieta nesanatoasa si obiceiurile alimentare- cresterea in greutate este inevitabila in situatia in care consumati mai multe calori decat puteti arde. In general, oamenii consuma mancare Fast-food si bauturi cu un continut ridicat de zahar, ceea ce duce la acumularea multor kilograme.