Recomandare Online

Ce este vopsirea in camp electrostatic si cum se diferentiaza de vopsirea conventionala?

Vopsirea in camp electrostatic este o metod de vopsire din ce in ce mai utilizata in diferite industrii. Ideala pentru suprafetele metalice, vopsirea in camp electrostatic prezinta mai multe avantaje decat vopsirea conventionala din punct de vedere al rezistentei, al reducerii de emisii de compusi organici volatile si al lipsei solventului.

Vopsirea in camp electrostatic functioneaza diferit fata de vopsirea conventionala

In cazul vopsirii in camp electrostatic, nu se mai foloseste un solvent, ci vopseaua sub forma de pulbere fina adera electrostatic la suprafata vopsita. Datorita acestui aspect, vopseaua se distribuie uniform pe suprafata vopsita si nu mai apar scurgerile. In plus, nu mai apar nici acumularile de vopsea care afecteaza aspectul final al suprafetei.

Vopsirea electrostatica este utilizata intr-o multitudine de domenii

Fiind o metoda moderna si eficienta de acoperire a metalelor, vopsirea in camp electrostatic este utilizata in mai multe domenii:

  • constructii;
  • automobile;
  • instrumente muzicale;
  • electrocasnice;
  • echipamente sportive.

Vopsitorie in camp electrostatic | Vopsirea in camp electrostatic | StudioMetal.ro

vopsirea in camp electrostatic

Stratul de vopsea este mai rezistent

In comparatie cu rezistenta si durabilitatea rezultatelor obtinute in urma vopsirii conventionale, vopsirea in camp electrostatic asigura obtinerea unui strat de vopsea mai rezistent. Toate piesele care vor fi vopsite intr-o vopsitorie in camp electrostatic vor beneficia de o durabilitate mai mare a vopselei si de o estetica imbunatatita pentru multa vreme,

Suprafetele metalice sunt tratate inainte de a fi vopsite

Pentru o eficienta maxima si pentru un strat uniform, inainte de vopsire, o piesa este curatata de murdarie, ulei si alte reziduuri care ar afecta calitatea rezultatelor. Aderenta este mai mare atunci cand suprafata este curata. Dupa curatare si degresare, se aplica vopseaua cu ajutorul unui pistol electrostatic, care nu trebuie sa fie tinut nici prea aproape, nici prea departe de suprafata vopsita. Profesionistii stiu exact cum sa aplice aceasta metoda astfel incat sa asigure cele mai bune rezultate pentru suprafetele metalice vopsite.

StudioMetal.ro asigura vopsirea in camp electrostatic a oricaror tipuri de suprafete metalice, garantand calitatea si durabilitatea rezultatelor. Aceasta metoda eficienta de vopsire va oferi rezultatele dorite, fie ca e vorba de vopsirea unor jante sau a unui instrument muzical.

Leave a Reply