Recomandare Online

Cauzele somnambulismului

Mersul prin somn este miscarea intentionata de mers care are loc intr-o stare de somn. Este uneori numit somnambulism, fiind una dintre parasomnias , care este o clasa de tulburari de somn ce includ miscari anormale si comportamente care apar in timpul somnului. Asadar, mersul prin somn este o conditie comuna care apare la copii, dar ce sta la baza acestui comportament?

Cauze commune

Copiii de toate varstele pot suferi de somnambulism si cauza nu este pe deplin inteleasa. Aceasta se poate datora dezvoltarii imature a sistemului nervos. Se estimeaza ca aproximativ 10% dintre copii fac somnambulism cel putin o data intre varstele de 3 si 10. Este cel mai frecvent la varsta de 5 ani si devine mai putin obisnuit in adolescenta.

Dintre acei copii care patesc acest lucru, aproximativ un sfert va continua sa se implice in adolescenta, si acesta este asociat cu ” tulburari de confuzie „. Aceste tulburari constau in trezitul aparent, dar totusi ei raman intr-o stare subconstienta. Tulburarile apar cand este un somn adanc, de obicei nu sunt amintite de copii . Totusi, exista cateva conditii care pot provoca somnambulism. Se crede ca respiratia dezordonata, cum ar fi apneea de somn , poate face mai probabil ca un copil sa aiba episoade somnambulice. In plus, tulburarile de miscare, cum ar fi sindromul picioarelor nelinistite (RLS) si tulburarile de miscare periodica a membrelor , pot provoca, de asemenea, comportamentul. Daca somnul devine fragmentat, poate deveni posibil sa fie intr-o stare mixta care sa permita mersul pe jos, dar sa suprime constientizarea deplina sau memoria actiunii.

Alte conditii similare cu somnolenta

  • Exista si alte conditii care pot aparea asemanatoare cu somnambulismul. Aceste conditii includ:

  • Epilepsia lobului frontal nocturn (provocand convulsii)

  • Parasomniile non-REM, cum ar fi spaima de somn

  • Tulburari psihiatrice.

Aceste conditii sunt extrem de putin probabile si, daca sunt suspectate, pot necesita o evaluare suplimentara de catre un specialist in medicina de somn, un neurolog sau un psihiatru. Majoritatea episoadelor de somnambulism se termina in cateva minute si, ca atare, pot sa nu necesite tratament. Cu toate acestea, copiii se pot confrunta cu situatii periculoase, astfel incat cel mai important lucru este sa fie tinut in siguranta. Deoarece ei, adesea , adorm mai devreme noaptea, trebuie monitorizati.

Leave a Reply