Recomandare Online

Cauze si tipuri de leziuni specifice in cazul accidentelor de munca

Pentru fiecare om, traiul de zi cu zi este un pericol. Fie ca suntem acasa, in concediu, la serviciu sau in orice loc public, suntem expusi accidentelor. Asta nu inseamna ca nu mai facem nimic pentru a ne feri de accidente, ci inseamna ca avem ocazia de a fi precauti si de a ne pazi respecand anumite reguli ale locatiei in care ne aflam.

Multe dintre accidente se intampla la locul de munca, iar angajatorii impreuna cu asiguratorii sunt datori sa ofere despagubiri persoanelor care patesc ceva in timpul programului de lucru.

Cele mai comune cauze ale accidentelor sunt legate de materialele care trebuie manipulate – 32%, alunecari, impiedicari si caderi – 16%, lovituri sau coliziuni cu obiecte – 10%, accidente care implica instrumente si unelte – 7%, si traume acumulate in timp de o parte a corpului ca urmare a efortului de munca – 4%.

Din aceste cauze pot aparea cateva tipuri de leziuni specifice: entorse si intinderi – 30%, taieturi si intepaturi – 19%, vanatai – 12%, inflamatii – 5% si fracturi – 2%.

Toate aceste situatii neplacute pot fi evitate daca atat angajatorii, cat si angajatii, respecta cu strictete anumite reguli si isi iau masurile de siguranta necesare in munca pe care o desfasoara. Din punct de vedere legal, fiecare viitor angajat trebuie sa aiba parte de un instructaj in ceea ce priveste protectia muncii. Abia dupa ce a luat la cunostinta toate pericolele la care se expune, dar si modalitatile de a le evita, o persoana poate fi angajata pe un anumit post.

De exemplu, leziunile provocate de alunecare si cazaturi pot fi prevenite prin luminarea corespunzatoare a zonelor de acces, curatarea obstacolelor si folosirea podelelor antiderapante. Unele munci presupun manipulari de masini si obiecte, tocmai de acea este importanta furnizarea de catre angajatori si utilizarea de catre angajati, a unui echipament de protectie special conceput pentru respectivul segment de activitate.

Ati fost victima unui accident rutier sau a unui accident de munca?

Daca totusi are loc un accident si se soldeaza cu victime, pe langa plata recuperarii medicale, pacientul ar mai putea avea dreptul la despagubire pentru accident de munca. De foarte multe ori, drumul ce trebuie parcurs pentru dobandirea despagubirilor este foarte complicat si anevoios, astfel incat multi renunta. Cu ajutor specializat, orice persoana care a suferit un accident de munca sau orice tip de accident, poate primi despagubirile care i se cuvin. Accesati despagubiripentruvatamari.ro si descoperiti cum puteti primi despagubiri pentru vatamari!

Leave a Reply