Recomandare Online

Care sunt principalele categorii de sisteme de stingere cu apa

 

In mod traditional, inca din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au folosit de puterea apei pentru a lupta cu focul. Chiar si astazi, cele mai utilizate si poate chiar si cele mai eficiente sisteme de stingere a incendiilor sunt cele care folosesc apa ca material activ de stingere. Acestea sunt de mai multe tipuri, insa se remarca trei categorii mari de instalatii antiincendiu cu apa.

Sisteme de stingere incendiu

Sisteme de hidranti

Sistemele de hidranti sunt folosite la scara larga in ceea ce priveste stingerea focului. Aceste elemente sunt legate în serie si conectate la o linie de conducte, care le alimenteaza atunci cand este necesar, in timp ce linia se termina la celalalt capat cu un rezervor de apa si pompe. Presiunea in interiorul instalatiei este mentinuta datorita sistemului inchis astfel creat. Aceasta conducta generala poate fi amplasata atat la nivel subteran cat si suprateran, in functie de materialul din care este realizata si de proprietatile specifice ale acestuia.

Sisteme de hidranti de interior

In cazul hidrantilor de interior, se recurge la realizarea unor sisteme de stingere incendiu ce presupun realizarea unei retele de apa integrate in cladiri, care se vor asocia la cutia de hidrant. Acestea vor fi echipate cu o rola sau cu un suport special destinat pentru a sustine furtunul. In acest caz, va fi prevazuta o sursa de apa, care se regaseste in camera de pompe, ori este integrata in sistemul principal de hidranti.

Instalatii de tunuri cu apa

Instalatiile de tunuri cu apa functioneaza pe acelasi principiu ca si cele cu hidranti, diferenta majora fiind reprezentata de cantitatea de apa evacuata. De aceea, acest tip de sisteme se folosesc mai ales in cazul spatiilor ample, cu un grad ridicat de risc la incendii deschise.

Acestea sunt foarte eficiente si datorita duzelor de mare viteza, capabile sa orienteze fluxul de apa la o distanta de pana la 30 de metri, astfel incat se poate ajunge practic in orice punct al spatiului in care se detecteaza o sursa de foc.

Instal Montaj este centrul specializat in executia de sisteme si instalatii de protectie la foc, ce ofera solutii integrate complete in acest domeniu. De aceea, este cea mai buna alegere pentru proiectele tale. Acceseaza site-ul http://stingereincendiu.ro si cere toate informatiile de care ai nevoie, precum si o oferta de pret.

Reprezentant Instal Montaj Fire Solutions SRL Daniel Catalin Ionita – Consultant Sisteme Antiincendiu

Pentru ofertare va rugam sa o contactati pe doamna Catalina Badila – Director Comercial

Leave a Reply