Recomandare Online

Care sunt cele mai bune alimente pentru a lupta contra nivelului de colesterol rau?

Daca un nivel de colesterol bun este indisociabil de o buna stare de sanatate, cel de colesterol rau este unul din principalii factori de maladii cardiovasculare si alte probleme de sanatate. Iata care sunt alimentele care ar trebui consumate pentru ca acesta sa nu se depuna prea mult pe artere.

Care sunt cele mai bune alimente pentru a lupta contra nivelului de colesterol rau?

Avocado. Fructul Avocado este fara doar si poate bogat in grasimi, dar majoritatea grasimilor sale sunt nesaturate, adica vorbim despre grasimi sanatoase. Acizii grasi mononesaturati pot sa scada nivelul de colesterol. Iar acizii sai grasi polinesaturati, printre care si omega 3 nu afecteaza deloc nivelul de colesterol.

Rodia. Pulpa de la rodie este bogata in polifenoli, compusi antioxidanti care contribuie la scaderea nivelului de colesterol rau. Combinatia dintre antocianinii sai si tanini, duce la productia de paroxonaza, adica o enzima anti-colesterol. Se pot consuma Fructele proaspete sau sucul de rodie.

Ovazul. Principala fibra alimentara din ovaz, beta-glucanul, este un adevarat vanator atunci cand vine vorba despre colesterol. De consumat sub forma de terci la micul dejun cu lapte animal sau vegetal, in supe sau in paine sub forma de paine cu cereale.

Vanata. Vanata este o leguma foarte buna atunci cand vine vorba despre scaderea nivelului de colesterol. Acest lucru se datoreaza gratie cojii sale bogate in antioxidanti care lupta contra nivelului de colesterol rau.

Marul. Marul este foarte bogat in fibre alimentare. Pectinele sale sunt cele care pot sa absoarba nivelul de colesterol rau, dar si alte grasimi, un lucru care nu le lasa sa ajunga in tubul digestiv pentru a ajunge in organism si vasele de sange.

Scortisoara. Scortisoara este cea care poate sa scada nivelul de colesterol rau, dar si cel de trigliceride. Un efect care se explica prin bogatia sa in fibre si a unui flavonoid care este un puternic antioxidant.

Se poate adauga astfel un strop de scortisoara atat pe preparatele dulci, cat si pe cele sarate.

Migdalele. Migdalele pot sa scada nivelul de colesterol rau din sange. Actiunea lor se datoreaza gratie unui puternic nivel de fibre. Acestea permit nu numai capturarea colesterolului rau, ci si eliminarea sa.

Leave a Reply