Recomandare Online

Alimente care combat oboseala

Persoanele care trec printr-o perioada stresanta, ar trebui sa stie ca exista alimente care combat oboseala si le ofera energia de care au nevoie.

  • Ficatul

Ficatul este un supresor bogat in proteine, minerale esentiale precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu si fier. Este, de asemenea, o sursa de vitamine A, D si o parte din grupul B (B1, B2, B6 si B12).

  • Nuci si alune

Nucile si alunele, precum si toate semintele oleaginoase (fistic, migdale etc.) sunt o sursa excelenta de omega-3 si magneziu. Omega-3 sunt acizi grasi esentiali pentru mentinerea sanatatii, iar magneziu lupta impotriva oboselii, in special a oboselii musculare. In cazul spasmelor musculare (muschi care se contracta involuntar), se recomanda un tratament cu magneziu.

  • Cereale integrale

Cerealele precum painea sau pastele sunt zaharuri lente care furnizeaza o sursa semnificativa de energie. Cu toate acestea, este mai bine sa se alega cereale integrale.

  • Ginseng

Ginsengul este o planta revigoranta si energizanta care stimuleaza imunitatea, care este adesea deteriorata atunci cand corpul este obosit. Bogat in antioxidanti si neuroprotectori, vine in ajutorul organismelor obosite, supuse deconcentrarii, in special datorita vitaminei B pe care o contine. Este aliatul ideal in perioadele aglomerate si stresante.

  • Somonul

Somonul si, in general, pestele gras este o sursa buna de vitamina D. Vitamina D este esentiala pentru o buna sanatate a oaselor si pentru a limita depresia si anxietatea, in special iarna. In aceasta perioada lipseste cel mai mult, deoarece soarele este principala sursa de sinteza a vitaminei D de catre organism.

  • Fructe de mare

Crevetii, stridiile, crabul, midiile, sunt o sursa de nutrienti excelenti, inclusiv vitamine si minerale. Sarace in calorii, ele sunt totusi bogate in proteine ​​animale, esentiale pentru functionarea si dezvoltarea muschilor. De asemenea, sunt bogate in acizi grasi omega-3. Acestea lupta impotriva excesului de colesterol si previn bolile cardiovasculare.

  • Ciocolata

Pe langa deliciul sau, ciocolata este bogata in antioxidanti si fier (10,7 mg per 100g). Carenta de fier este principala cauza a oboselii. Cu toate acestea, oamenii ar trebui sa se limiteze la 1 sau 2 patrate pe zi pentru a evita acumularea de zaharuri si grasimi in organism, care poate provoca oboseala in cantitati prea mari. Trebuie evitata ciocolata alba sau cu lapte.

Leave a Reply