Recomandare Online

Aftersun: Paul Mescal bulversant in aceasta drama care urmareste relatia tata-fiu

Charlotte Wells impresioneaza cu primul sau lung-metraj, Aftersun, o drama ce are in centru relatia tragica si frumoasa deopotriva dintre un tata in suferinta si fiica sa. Ocazia perfecta de a-l revedea pe Paul Mescal si de a o descoperi pe tanara Frankie Corio.

Paul Mescal, un actor talentat

Paul Mescal nu este inca o vedeta insa, fara indoiala, are potential pentru a atrage spre el proiectoarele. Inca la inceput de cariera, actorul a jucat in filme precum Normal People (2020). A mai jucat in The Lost Daughter (2021), disponibil pe Netflix.

Aftersun este primul lungmetraj al lui Charlotte Wells. Regizoarea a dezvaluit, inainte de proiectia filmului in cadrul celei de-a 48-a editie a Festivalului de la Deauville, ca a lucrat sapte ani la acest film, „sau poate toata viata…”. Ea a mai spus ca a petrecut ani de zile „descriindu-si propriile amintiri, punandu-si intrebari despre relatia cu tatal ei”, pana cand aceasta lucrare a devenit „din ce in ce mai personala”. Filmul ii urmareste pe Calum, un tanar tata in varsta de 30 de ani, si pe Sophie, fiica sa de 11 ani, care isi petrec vacanta la un club de pe coasta turceasca la sfarsitul anilor 1990.

Munca lui Charlotte Wells este solicitanta. Poate parea lung in ciuda duratei sale scurte (1h38), dar odata efortul depus, suntem rasplatiti si coplesiti de o emotie puternica. Caci Calum este, fara indoiala, un tata bun, care nu numai ca trebuie sa traiasca cu tristetea lui, dar trebuie sa se lupte sa nu-si lase fiica sa vada nimic. Sa nu-si dezvaluie defectele. Nu din orgoliu, ci de dragul fiicei sale, pe care incearca sa o protejeze cat mai bine – ceea ce il face eminamente empatic, iar pe Sophie la fel de mult.

Calvarul este inca dificil pentru el. Acest lucru este demonstrat de secventa sfasietoare in care Sophie incearca sa isi convinga tatal sa cante cu ea la un bar karaoke. Intr-un alt moment, o trage la dans pe ringul de dans, dar, de data aceasta, nelinistea il stapaneste si il impiedica sa isi joace rolul cum trebuie. Sophie canta apoi singura, fara convingere, in fata unui tata paralizat.

Aftersun este disponibil in cinematografe incepand cu data de 1 februarie.

Leave a Reply