Recomandare Online

Arsurile solare – remedii si prevenire

In plin sezon estival, cea mai frecventa problema de sanatate o reprezinta arsurile solare. Acestea apar atunci cand timpul de expunere la radiatiile ultraviolete depaseste abilitatea melaninei de a proteja pielea. Obsesia pentru un bronz intens si obtinut intr-un timp scurt, duce adesea la astfel de probleme.

Cum pot fi ameliorate simptomele acestui disconfort?

Exista nenumarate remedii in acest sens, cum ar fi:

  • Aplicarea unui iaurt indeparteaza caldura pielii, calmeaza si amelioreaza disconfortul.
  • Exista, de asemenea, geluri speciale de racire pentru after beach, pe care oamenii le pot gasi in farmacii. De asemenea, folosirea produselor cosmetice cu aloe, care are un efect calmant asupra pielii arse.
  • Folosirea laptelui de corp, a unei lotiuni dupa plaja sau a uleiului de migdale pentru a hidrata pielea uscata dupa plaja si a-i reda elasticitatea si catifelarea.
  • Spray-urile cu panthenol au, de asemenea, un efect pozitiv asupra arsurilor solare.
  • Cartofii cruzi rasi ajuta la vanatai, precum si la arsuri.
  • O baie cu putin otet sau suc de lamaie (sau ambele), va relaxa semnificativ pielea dureroasa.
  • Albusul de ou, mierea si castravetii au, de asemenea, un efect calmant asupra arsurilor solare.

Persoanele care prezinta arsuri solare, este bine sa consume cat mai multe lichide si sa foloseasca geluri de dus delicate care sa nu usuce pielea. De asemenea, trebuie solicitata asistenta medicala daca au greata si varsaturi ca urmare a arsurilor solare, daca au frisoane si vezicule pe piele.

Mania bronzarii poate provoca cancer de piele, deci nu trebuie exagerat cu expunerea la soare. De mentionat este faptul ca, nu exista bronz sanatos. De asemenea, expunerea neprotejata la soare duce la imbatranirea prematura a pielii.

Asadar, se recomanda oamenilor sa evite expunerea la soare intre orele 12-16. Folosirea protectiei solare cu factor ridicat (nu mai putin de 15 SPF) si aplicarea acesteia dupa fiecare iesire din apa este imperios necesara. Cel mai bine este folosirea protectiei solare, cu protectie impotriva razelor UVA si UVB.

Leave a Reply