Recomandare Online

Care este valoarea reala a unei carti vechi?

Cartile vechi si foarte vechi au o valoare inestimabila. Unele carti valoreaza o mica avere, mai ales daca sunt editie limitata, au autograful autorului sau o dedicatie speciala sau fac parte din categoria cartilor rare, in timp ce pentru altele colectionarii nu vor obtine aceeiasi suma de bani. Pentru a afla adevarata valoare a unei carti din biblioteca, specialistii cumparatori de carti vechi se vor dovedi persoanele cele mai potrivite care sa faca o evaluare si o oferta in acest sens.

Evaluare partiala a cartilor din biblioteca – la ce trebuie sa fii atent?

Inainte de a apela la anticariate care cumpara carti, colectionarii de carti sau cei care au in biblioteca sute de carti mostenite sau cumparate de-a lungul timpului, pot tine cont de unele criterii si isi pot evalua partial singuri volumele din biblioteca.

Primul lucru la care trebuie sa fie atenti este cartea ca atare: titlul, subtitlul, pretul, numarul de pagini si edutura, precum si modul in care este intretinuta. De asemenea, in functie de aceste detalii, pot cauta pe internet valoarea initiala a cartii, precum si cat de solicitata a fost si este inca de cititori din toate generatiile si categoriile sociale.

Urmatorul lucru la care ar trebui sa fie atenti proprietarii de carti vechi este starea in care se afla cartea, daca are pete, pagini rupte, daca exista urme vizibile de uzura sau daca nu mai pot prezenta interes pentru cititori.

Cumparatori de carti vechi | anticariate care cumpara carti | Anticariat-Carti.com

cumparatori de carti vechi

Nu in ultimul rand, valoarea unei carti vandute reprezentantilor Anticariat-Carti.com este data si de tiraj si de editura la care a aparut, precum si de dedicatiile autorului si autografele, care ridica pretul.

Cele mai valoroase carti din biblioteca

Desigur ca volumele cele mai valoroase din punct de vedere financiar din biblioteca nu sunt cele de apicultura, de silvicultura, de bucate sau cele cu un subiect sau un scop specific, ci sunt cartile din biblioteca ce prezinta autograful sau dedicatia autorului, cartile editii foarte vechi care nu se mai gasesc usor pe piata si volumele cu o mare insemnatate pentru literatura romaneasca sau straina sau pentru alte domenii.

Leave a Reply