Metode naturale de tratare a gingivitei
Daca gingiile sangereaza de fiecare data la periajul dintilor, acesta ar putea fi un semn precoce al gingivitei. Si daca se observa ca gingiile sunt umflate sau rosii, acesta este un alt semn.
Simptomele de mai sus sunt cauzate de acumularea placii dentare, un strat lipicios care se formeaza intre dinti si linia gingiei. Care sunt cele mai bune metode naturale pentru a trata gingivita?
- Se face un amestec folosind apa oxigenata si bicarbonat de sodiu si se curata dintii cu aceasta pasta. Bicarbonatul de sodiu ajuta la indepartarea placii, are efect odorizant si curata dintii, facandu-i mai albi. Potrivit cercetarilor utilizarea pe termen lung a apei oxigenate poate preveni gingivita.
- Se clateste gura in fiecare seara cu un amestec de apa calda si jumatate de lingurita de sare.
- Se face o infuzie mai concentrata folosind o lingurita de menta uscata, anason, rozmarin si 3/4 cana apa. Se fierbe amestecul timp de 10 minute, se scurge si se clateste gura cu acest lichid in fiecare seara.
- Se face o apa de gura in fiecare dimineata folosind o cana de apa si o lingurita de otet de mere.
- Se clateste gura cu o solutie facuta cu 3 picaturi de ulei de lavanda si o lingura de miere pura, diluata in apa rece sau calduta.
- Se pune o mana de frunze de salvie intr-o cana cu apa clocotita. Se acopera si se lasa sa se raceasca, apoi se face gargara. Acest amestec are actiune antiseptica si antifungica care ajuta la ameliorarea gingivitei si la curatarea dintilor.
- Se amesteca 30 ml de miere cu 7 picaturi de suc de lamaie si 7 picaturi de ulei esential de menta pentru a face o apa de gura pentru uz zilnic.
- Se amesteca 30 ml de gel de aloe cu 30 ml de miere si 8 picaturi de apa oxigenata. Se foloseste ca apa de gura de 2 ori pe zi.