Cum se pot recunoaste suplimentele alimentare de calitate?
Concepute pentru starea de sanatate, pentru a aduce un plus de energie sau de stralucire, suplimentele alimentare sunt foarte populare. Unele persoane vad in ele solutii foarte rapide. In realitate, trebuie sa se dea dovada de rabdare, de asiduitate si chiar de prudenta.
Cum se pot recunoaste suplimentele alimentare de calitate?
Chiar daca multi specialisti sunt de parere ca suplimentele alimentare sunt inutile si uneori chiar periculoase, o persoana din cinci ia in mod regulat un supliment alimentar. Produsele care stimuleaza imunitatea precum vitamina C sau vitamina D sunt foarte populare mai ales pe timp de iarna. Specialistii sunt de parere insa ca o alimentatie sanatoasa, echilibrata zi de zi pote sa fie suficienta. In zilele noastre, numeroase sunt suplimentele alimentare de pe piata. Cum se poate gasi insa un supliment alimentar de calitate?
Trebuie sa se verfice lista ingredientelor. Sunt in general clasate in ordinea descrescatoare a greutatii. In acest fel, se poate estima proportiile activilor cei mai importanti. Se pot recunoaste unii aditivi precum coloranti sau agenti care incep cu litera E.
Trebuie sa se aiba mare grija la compozitie. Unele substante se pot intari sau stimula unele pe altele, ba din contra, se pot anula. Aceste combinatii functioneaza: seleniul si zincul, vitaminele B6, B11 si B12, magneziul cu calciul, acizii grasi omega 3 si omega 6 sau 9, cu vitamina E, fierul cu vitamina C, vitamina C cu mineralele sau probioticele cu prebioticele.
Trebuie sa se optezi pentru forme active, biodisponibile. Formele active biodisponibile, nu sunt atat de stresante pentru corp. Formele chimice sau inactive trebuie mai intai sa fie convertite pentru a putea fi folosite de catre corp. In plus, versiunile chimice produc o substanta reziduala de care corpul trebuie sa se debaraseze.
Trebuie sa se aleaga un fabricant fiabil. Formulele trebuie sa fie formulate deci cu ce mai mare transparenta. Cei care citesc etichetele trebuie sa se asigure de faptul ca sunt formulate cat mai multe informatii.
Trebuie sa se aleaga un format cat mai potrivit. Pudra, comprimate, bauturi, jeleuri… Nu atat forma, cat stabilitatea, dozajul si biodisponibilitatea substantelor sunt importante. Pudrele sau bauturile pot fi interesante atunci cand doza este prea mare pentru a fi incorporata intr-o capsula.