Recomandare Online

Ce trebuie sa stie un cumparator inainte de a cumpara o masina clasica

A detine o masina clasica poate fi costisitoare, mai ales ca piesele de schimb sunt adesea dificil de gasit. Pe de alta parte, valoarea unei masini de epoca creste in general in timp motiv pentru care tot mai multi soferi aleg sa isi investeasca economiile intr-o astfel de masina. Inainte de a bate palma cu cineva, ar trebui analizata putin situatia si ar trebui evaluata in mod obiectiv masina.

Tips & tricks inainte de a cumpara masina clasica

  • Achizitionarea unei masini clasice ofera posibilitatea detinerii unei piese din istoria auto, dar o astfel de decizie nu este usor de luat. Din fericire, o investitie buna va plati in cele din urma pe termen lung: spre deosebire de masinile noi, care isi pierd o parte semnificativa din valoarea lor imediat ce parasesc showroom-ul, masinilor de epoca li se mareste valoarea.
  • Un potential cumparator trebuie sa cunoasca diferenta dintre o „masina clasica” si o „masina veche”. Unele asa-numite clasice sunt pur si simplu masini vechi, mai ales daca nu sunt modele rare motiv pentru care este imperios necesar sa se aleaga un model care nu isi va pierde valoarea in urmatoarea perioada.
  • De regula, masinile clasice necesita adesea o intretinere semnificativa ceea ce inseamna o suma importanta de bani alocata pentru diverse reparatii motiv pentru care un cumparator ar trebui sa aleaga o masina care nu este extrem de rara, pentru a nu avea probleme in a gasi piese accesibile. In cea mai mare parte, modelele anilor 80 sunt cele mai sigure din acest punct de vedere.
  • E important de mentionat faptul ca asigurarea unei masini clasice este in general mult mai costisitoare decat asigurarea unei masini noi, desi primele variaza considerabil in functie de marca si model. Ar trebui cautata o companie de asigurare specializata in vehicule vechi si ar trebui sa se opteze pentru o polita avantajoasa de asigurare care sa protejeze impotriva furturilor si a avariei.
  • Mare atentie la urmele de rugina, acestea fiind un semnal de alarma. Chiar si expertii auto clasici experimentati tind sa abandoneze ideea de a achizitiona masinile foarte ruginite, deoarece restaurarea acestora necesita inlocuirea sau tratarea in profunzime a caroseriei, ceea ce poate determina vehiculul sa-si piarda caracterul initial. Spre exemplu, daca masina este ruginita la suprafata, este probabil sa necesite lucrari semnificative la sasiu si la alte componente. In plus, acest aspect indica ani de neglijare si intretinere deficitara car

Leave a Reply